Schut Precisionparts B.V. is een product specialist op het gebied van wielbanden, assen, hydraulische systeemcomponenten en andere rijtuig gebonden slijtdelen. Onze producten vinden  internationaal hun weg naar Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en afnemers in het maintenance, repair en overhaul (MRO) segmenten.

De permanente slijtage  van wielbanden vormt voor de openbaar vervoer bedrijven een aanzienlijke kostenpost. Zaak dus om de productie en logistiek van deze onderdelen zo efficiënt mogelijk te organiseren. In serieproductie maken we voor verschillende tram en metrotypen wielbanden in alle profielen. We conserveren ze montage klaar, en houden ze bij ons op voorraad. Hierdoor kunnen deze wielbanden “just in time“ toegeleverd worden, afgestemd op de onderhoudsplanning van het materieel. Een grijpbare kostenverlaging is het gevolg.

Assen in tram en metrodraaistellen staan bloot aan een hoge buigbelasting. Daarom hebben wij een combinatie van drie bewerking ontwikkeld. Draaien, verdichten en slijpen. Het voor Nederland bijzondere verdichtingsproces resulteert in een aanzienlijke materiaalverbetering en een toename van de oppervlakte hardheid van 25-40%. Het gevolg is een verhoogde weerstand tegen insnoeren en scheurvorming.

Het oppervlak wordt aanmerkelijk gladder waardoor de corrosiegevoeligheid afneemt. Bovendien zijn wij in staat de radius mee te bewerken waardoor een vrijwel kerfvrij oppervlak ontstaat. We voldoen daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen van onze opdrachtgevers in zowel Nederland als wereldwijd.